Reconstructieve Tandheelkunde & Slijtageherstel

Soms is een gebit dusdanig beschadigd dat dat er geen stabiliteit aanwezig is. Enkele oorzaken hiervoor kunnen zijn: missende tanden of kiezen door een ongeval of ziekte; gaatjes; slijtage van oudere vullingen of slijtage van de toplaag van de tanden en kiezen.

Om de stabiliteit terug te krijgen kan uitgebreid herstel van uw gebit nodig zijn. In dit geval doen we vooraf aan uw behandeling een uitgebreid onderzoek waarin uw gebit, tandvlees en kaak worden beoordeeld en uw wensen worden besproken. Na verzameling van de gegevens werken we alle behandelmogelijkheden uit. Deze kunnen bestaan uit onder andere: orthodontie; (slijtage-)herstel middels composiet of keramiek; en implantologie. Na goed overleg stellen we uw persoonlijke behandelplan op.

Wij streven er naar uw gebit te herstellen naar de ideale situatie. Een situatie die zowel functionele stabiliteit biedt, alsook esthetisch fraai is. Duurzaamheid is hierbij van primair belang om niet slechts lokale klachten- of symptomen te bestrijden, maar de risico’s voor uw gebit in te schatten voor zowel de korte als de lange termijn. Daarom wordt na de behandeling samen met u een nazorgplan opgesteld om zo de kwaliteit van het behaalde resultaat te waarborgen.